top of page

Neden Fizyoterapist İle Klinik Reformer Pilates Yapmalıyım

Bölgeniz Reformer pilates hizmetini veren birçok salon ve pilates stüdyosu olabilir Miyofiz olarak bizim farkımız Fizyoterapist eğitmenlerimiz olmasıdır. Fizyoterapistler sağlıkçı kimlikleri sayesinde bir yandan fayda sağlamayı düşünürken diğer yandan size zarar vermemeyi hedefler. Sağlığınız açısından size tehlike oluşturabilecek tüm unsurları değerlendirir ve egzersiz programını buna göre belirler.



Basit görünen bir egzersiz belirli rahatsızlıklar durumunda yanlış açıda çok tekrarlı yapılması ile ileride bazı kas iskelet problemlerinin artmasına sebep olabilir. Yaşayacağınız bel, boyun ve diz ağrısı geçmişte yapmış olduğunuz yanlış ve çok tekrarlı egzersizle ilgili olabilir.

Spor sakatlanmalarına sebebiyet veren en önemli etkenlerden biri ise eklemlerin yanlış açılarda uzun süre çalıştırılmasıdır. Hem eklemin hem yumuşak dokunun yapısal bütünlüğü bozulur sonrasında kişi ağrı ile mücadele etmek zorunda kalır .

Merkezimizde her danışanımız pilatese başlamadan önce fizyoterapist tarafından değerlendirme seansına alınır.

Bu değerlendirme seansında öncelikle kişinin sağlık geçmişi hakkında bilgileri sorulur ve not edilir. (Kullandığı ilaçlar veya yardımcı ekipmanlar, geçmişinde bir cerrahi operasyon geçirip geçirmediği, herhangi bir kronik veya akut rahatsızlığının olup olmadığı gibi bilgiler sorgulanır.)Bu bilgiler önemsiz gibi görünse de bizim için son derece önemlidir.

Örneğin; yakın zamanda geçirilmiş bir cerrahi operasyon pilatese başlayabilmeniz konusunda birinci derece etkilidir. Kronik ve akut rahatsızlıklar da aynı şekilde. Örneğin omurgadaki herhangi bir problem; (bel fıtığı, boyun fıtığı, skolyoz vb.) grup egzersizlerine uyumlu olup olamayacağınızı anlamamız için değerlidir.



Sağlık geçmişiniz hakkında bilgilerin alınmasının ardından en önemli kas gruplarına kuvvet testleri uygulanır. Sadece kuvvet testleri değil, kaslarda kısalık olup olmadığını öğrenebilmek için önemli kas gruplarına esneklik testi uyguluyoruz Belirli aralıklarla bu testleri tekrarlıyoruz

Kas kuvvet ve esneklik testleri dışında TANİTA cihazıyla vücudumuzdaki yağ, kas vb. oranlarını ölçüyoruz.

Tüm bunlara postür analizi yapıyoruz. Pilatesin ana amaçlarından birisi de duruş bozukluklarının önüne geçmektir.

Belirli aralıklarla bu testleri tekrarlıyoruz.

Fizyoterapist Eşliğinde Reformer Pilates

Fizyoterapistler 4 yıllık lisans eğitimlerinde temel tıp derslerinin yanı sıra insan anatomisi ve fizyolojisiyle ilgili dersleri tüm detaylarına inerek tamamlarlar. Kas-iskelet sistemi ve nörolojik sisteme son derece hakimdirler.

Egzersiz fizyolojisi gibi dersler, egzersizi sadece bir antrenman programı olmaktan çıkartır. Ortopedi, nöroloji ve kardiyo-pulmoner alanlarındaki bilgisi, sağlıklı bir egzersiz seansı için ona tüm yetileri kazandırır.

Fizyoterapistlerimiz lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra pilates alanında uzmanlaşmak için sadece fizyoterapistlerin alabileceği APPI (The Australian Physiotherapy and Pilates Institute) gibi uluslararası geçerliliğe sahip eğitimlerini de tamamlarlar.

Eğitimler sadece APPI ile sınırlı kalmaz. Merkezimizin bünyesinde ve dışında birçok kurs, kongre ve seminerler ile devam eder.

Fizyoterapist eşliğinde pilatesin bir başka avantajı ise; olası problemlere yönelik çözüm üretebilir olmasıdır. Örneğin; bel fıtığı ya da boyun fıtığı gibi bir rahatsızlığa sahip olan kişinin olgunun şiddetine göre grup dersine uyumlu olup olamayacağını fizyoterapist belirler. Gerekli görmesi durumunda bireysel seanslara veya klinik pilates seanslarına yönlendirir ya da manuel terapi seanslarına.

Diğer yandan hafif derece olgularda kontrollü olarak grup dersleri gerçekleştirilebilir. Bu grup derslerinde üye fizyoterapist tarafından bazı hareketlerde uyarılır; “-Siz bu hareketi yapmayın, bekleyin.”, “Siz bu hareketi 10 tekrar yapmayın, 5 tekrar sizin için yeterlidir.” gibi.

Ek olarak, seans sırasında oluşabilecek bir problemde bir sağlık personelinin yanında olmanız sizin için önemli bir avantajdır. Olası bir sakatlık durumunda bu konuda eğitimli olmayan birisi ne yapacağını bilemediği gibi yanlış bir müdahalede de bulunabilir.

Sadece pilates konusunda değil, seans içi ve dışında birçok sağlık probleminiz hakkında fizyoterapiste danışabilirsiniz.


Hemen bizimle iletişime geçerek daha detaylı bilgi alabilir ve ücretsiz demo seans randevusu oluşturabilirsiniz.


151 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Yutma Bozuklukları Tedavisi

Yutma Bozuklukları Nelerdir? Ağızdan alınan gıdanın yutulamaması, yutma süresinin uzaması, belirli gıda kıvamlarının yutulmasında güçlük yaşanması yutma bozukluklarını oluşturur. Hem hayati beslenmeni

bottom of page